τα σημερινά παιδιά θα γίνουν οι ενήλικες του αύριο

Τα σημερινά παιδιά θα γίνουν οι ενήλικες του αύριου

Μπορεί οι ώρες που είμαστε στο σπίτι να είναι πολύ περισσότερες από πριν, παρόλα αυτά η προκαθορισμένη ώρα για ηλεκτρονικά παιχνίδια παραμένει η ίδια. Και ενώ ο έφηβος πλέον γιος μου παίρνει θέση στον καναπέ για να αρχίσει το παιχνίδι του, παίρνω θέση κι εγώ λίγο παραπέρα, μαζί με ένα βουνό ρούχα που περιμένουν να διπλωθούν. Είναι ευκαιρία για μαμαδίστικη επιθεώρηση.

-Γιώργο μου γιατί σκοτώνεις τα δέντρα;

-Δεν τα σκοτώνω, τα κόβω.

-Το ίδιο λέμε!

-Ε πρέπει να τα κόψω για να μπορώ να κτίσω.

Σιωπή…..

Συνεχίζω να διπλώνω ρούχα σα να μην συμβαίνει τίποτα  κι ο γιος μου εξακολουθεί να σκοτώνει δέντρα. Πολύ θα ήθελα να αρπάξω την κονσόλα και ότι άλλο αποτελεί μέρος αυτού του παιχνιδιού και να τα ρίξω απ’ το μπαλκόνι να γίνουν χίλια κομμάτια. Όμως όχι, 2-3 βαθιές αναπνοές (αποδεδειγμένα πλέον) βοηθάνε να νικήσει η λογική.

Αν προσπαθήσω να του επιβληθώ για να σταματήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, το πιο πιθανόν να γίνει για λίγο αυτό που θέλω. Στα μάτια του όμως πλέον η μανούλα από φίλη θα γίνει εχθρός. Το ιδανικό είναι να βρω τρόπο να τον κάνω να το σταματήσει από μόνος του. Πώς θα τα καταφέρω όμως;

Αφήνω την μέρα να κυλήσει ήσυχα. Το επόμενο πρωί ετοιμάζω το αγαπημένο του πρωινό και ξεκινώ συζήτηση για τις αγαπημένες του δραστηριότητες όταν ήταν παιδί. Χρειάστηκε μια έξτρα προσπάθεια για να θυμηθεί αλλά τα καταφέραμε.

– Έφτιαχνα τόξα με καλαμάκια και κλωστές…

– Και τώρα που μεγάλωσες το χόμπι που επέλεξες είναι η τοξοβολία σωστά;

Το δεξί του φρύδι ανασηκώθηκε λίγο και τα μάτια του στένεψαν. Άρχισε να με κοιτά με απορία και να κουνά απλά το κεφάλι του. Εγώ πιστή στον σκοπό μου συνέχισα κανονικά την συζήτηση.

-Αν συνεχίσεις καθημερινά να σκοτώνεις δέντρα για να κτίσεις, τι είναι πιο πιθανό να κάνεις όταν μεγαλώσεις;

Και πάλι η γνωστή σιωπή…

Tα σημερινά παιδιά θα γίνουν οι ενήλικες του αύριο! Και αν η συμπεριφορά τους δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να είναι, η ευθύνη είναι δική μας. Ότι σπείρουμε στο υποσυνείδητο τους καθώς μεγαλώνουν, θα έχουμε την ανάλογη σοδειά.

Ας τους δώσουμε τα σωστά εφόδια για το μέλλον τους.

Έλενα

Master NLP Coach

EQ Coach

μοιρασου αυτο το αρθρο:

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email